CoachVision

09-765-5592

מהו אושר ארגוני

מדד האושר הארגוני מתואר כגשר בין ערכי יסוד של חסד, שוויון ואנושיות והמרדף ההכרחי של צמיחה כלכלית.
הוא עוסק, כמובן, בקשר המתועד היטב בין רווחה = wellbeing ופרודוקטיביות – קשר גומלין שצריך לעניין את המנהיגים העסקיים באותה מידה שהוא מעניין מנהיגים פוליטיים.
מחקרים בנושא זה הבהירו כי עובדים מאושרים ומעורבים, טובים לארגון. הוכח כי לעובדים מאושרים בריאות טובה יותר, הם יותר יצירתיים, מגיעים לתוצאות טובות יותר, והם מוכנים ללכת צעד נוסף.
מה עוד, האושר הוא מדבק; האושר יוצר ספירלה שמובילה למעורבות נוספת.

חדשנות בניהול ההון האנושי

אז איך אתם יכולים ליצור ארגונים מאושרים יותר? 

אולי הצעד הראשון הוא להבהיר מה הכוונה ב-"מאושרים". פסיכולוגים בדרך כלל מזהים אושר על ידי שלושה מסלולים שונים. הראשון הוא החיים המהנים, הכוללים חוויות חיוביות : שביעות רצון, תקווה, והנאה חושית. סוג זה של אושר המכונה לעתים קרובות הדוניה hedonia, המבוססת על המילה היוונית עונג. המסלול השני הוא החיים המעורבים, או אודמוניה eudaimonia. היוונים הקדמונים האמינו ב"דאימון ", רוח שתנחה אותך לכיוון הגורל שלך; משמעות המילה דאמיון היא גם גאון. החיים המעורבים מתייחסים ליכולתו של אדם להשתמש ביכולות הגאונות האישיות שלו – להשתמש בנקודות חוזק הייחודיות ובכישרונות שלו באופן שימלא ויעסיק אותו. המסלול השלישי הוא החיים המשמעותיים, המתייחס לרצון להיות חלק ממשהו גדול יותר מעצמך- להשתייך ולתרום למוסד שיש לו מטרה.


כל שלושת המסלולים אלה – הנאה, מעורבות, ומשמעות – הם חשובים. אתם יכולים להשתמש בידע זה כדי לשאול את עצמכם כמה שאלות חשובות לגבי ארגונכם:

  • האם העובדים שלי נהנים ממערכות היחסים שלהם בעבודה ומסביבת העבודה שלהם?
  • האם הם צוחקים?
  • האם העובדים שלי נמצאים בתפקידים הנכונים – אלה שמתאימים לכישורים שלהם ומספקים להם אתגר?
  • האם הם משתמשים בחוזקות שלהם?
  • האם הם מבינים את המטרה של הארגון?
  • האם הם מרגישים שהם חלק ממשהו חשוב?
  • האם העובדים שלי מפגינים התנהגויות המעידות על מעורבות ומוטיבציה?
  • אם ענית על מרבית השאלות תשובה שלילית, נסה לחשוב: מה העלויות הכלכליות של עובדים לא מאושרים וחסרי מוטיבציה ושל העובדה שאינך יודע לאמוד במדויק את מדדי האושר של הארגון?


שאלות אלה הן קריטיות וחשובות להמשך הקיום של הארגון, לא כל שכן להצלחתו והתפתחותו. על מנת שתוכל לענות על שאלות אלו, פיתחנו עבורך את מדד האושר הארגוני GOHA- general organizational happiness assessment ואת מדד ההון האנושי GHCA- general human capital assessment.

מנהלים יקרים, אם תרצו למדוד את האושר הארגוני ולהטמיע בארגון תהליכים בוני אושר ויוצרי מוטיבציה ומעורבות, פנו אלינו, נשמח לסייע.

לקבלת פרטים נוספים מוזמנים למלא את הטופס או ליצור קשר
דילוג לתוכן