CoachVision

09-765-5592

רוצים לעשות שינוי? הנה כלים שיעזרו לכם!

מאת: אילה פינקוייס

כל אחד מאתנו חווה התמודדות עם מצבי חרדה וחוסר ודאות בשלב כלשהו בחייו בעבודה או בחיינו האישיים. אולם, עם כל הקושי הרגשי ועוגמת הנפש המתלווים לכך, דווקא מצבים אלו מזמנים לנו הזדמנויות לפיתוח מיומנויות חסרות, לחיזוק החוסן המנטאלי, לפיתוח חשיבה חיובית ויצירתית שיובילו אותנו להצלחה בעתיד.

המכשול הראשון בהתמודדות עם מצבים עגומים הינו להכיר ולהודות ברגשות הקשים שמצבים אלו מעוררים בנו. אין ערך מוסף בהתעלמות מוחלטת מרגשות כגון: חוסר נעימות, כעס, תסכול, סלידה ודחק, להיפך ההתעלמות גורמת לנו נזק בהווה ובעתיד. אתגרים ועימותים הם אומנם מצבים לא נעימים, אך הם בהחלט מזמנים הזדמנויות להתמודדות עם הרגשות הקשים באמצעות שאילת שאלות ובחינה עצמית, המאפשרים צמיחה והרחבת אופקים.
בואו נזכור, כי הרגשות שאנו "מטפחים" הם הרגשות שצומחים בקרבינו וצובעים את המציאות היום יומית שבה אנו חיים. הבעיה מתחזקת כאשר אנו "נתקעים" בתוך התסכול והרגשות השליליים אשר מתגברים ומתחזקים (בעידודנו תוך כדי הצדקה) ובונים עולם שלם סביב זה: מציאות בלתי נעימה ומאיימת היוצרת מעגל קסמים של כישלון ותסכול שגדל ומזין את עצמו.

"אז מה עושים….?"
חשוב לבצע הפרדה בין הסיטואציה שנוצרה לבין רגשותינו אליה.
בואו נלמד להיות קשובים למצבים אלו, ללמוד מהם ולהעריך אותם על הניסיון והאפשרויות הרבות שנופלות בחיקם. חשוב להבין! שמצבים שליליים טומנים בחובם את אפשרויות הצמיחה הגדולות יותר.

 

שינוי דרכי חשיבה אינו פשוט ודורש הרבה מודעות, תרגול והתמדה, אך העבודה הקשה בהחלט משתלמת. להלן כמה כלים פשוטים שיעזרו לנו לצלוח במשימה –

1. נהלו יומן הוקרות – בסוף כל יום קחו רגע וכתבו על כל הדברים שגרמו לכם לחוש הערכה והכרת תודה במהלך היום. מחקרים מצאו שניהול יומן מסוג זה משפר את איכות השינה ומחזק את התחושות החיוביות.
2. היו קשובים- שימו לב לכל הפרטים הקטנים שמשפרים את היום שלכם ומעלים את מצב הרוח והמוטיבציה שלכם. ושאלו את עצמכם מה בדיוק עורר בי את הרגש הספצי הזה ולמה?
3. נהלו דיונים עם קולגות בעבודה ובמשפחה על אתגרים והרגשות שהם מציפים – התחילו את הדיון בשאלה, עם אילו מכשולים הנכם מתמודדים? ספרו לאחרים על הניסיון שלכם ואיך מכשולים ואתגרים חיזקו אתכם והעשירו את הניסיון שלכם. הזמנה זו לדיון והבעה עצמית, תדרבן אנשים לקיום שיח ודיון תוך יצירת שיתופיות והבנה הדדית שתעזור ותוביל את כל המשתתפים להצלחה.
4. התחילו שיעור או ישיבה בבקשה מהמשתתפים לכתוב רשימה של 10 דברים שעליהם הם מלאי הערכה בחייהם, עודדו אותם לקיום דיון משותף בנושא. חשיבה רפלקטיבית זו מאפשרת לאנשים להתחבר לחוויות חיוביות ויוצרת אנרגיה חיובית שתוביל לחשיבה משותפת, פרואקטיבית ויצירתית.
לסיכום, שינוי מחשבה אינו דבר המגיע בקלות, יחד עם זאת, חשוב שנשנה דפוסי מחשבה שליליים ע"י הבעת הערכה ותודה ברמת ההתנהלות היום יומית. התנהגות זו תתבסס עם ההתמדה שלנו ובכך נוכל לשנות את היום יום שלנו ורגשתינו בהווה ובעתיד.

 
כמובן, אנחנו כאן לשירותכם תמיד בכל תהליך של שינוי גדול כקטן,
נשמח לעזור ולסייע לכם להוביל אותו להצלחה בארגונכם.
לקבלת פרטים נוספים מוזמנים למלא את הטופס או ליצור קשר
דילוג לתוכן